BME Műszaki Pedagógia Tanszék
Meghívó: MTA-BME Nyitott Tananyagfejlesztés Modell Kutatócsoport I. szakmai konferenciája Print E-mail
Sunday, 04 December 2016 22:13

2016. december 15-én 10-15 óra között a BME Alkalmazott Pedagógiai és Pszichológiai Intézetének és a BME Tanárképző Központjának a támogatásával megrendezzük az MTA-BME Nyitott Tananyagfejlesztés Modell Kutatócsoport "Tradíció és nyitottság a szakképzés megújulásában" című konferenciáját.

 
A Magyar Pedagógiai Társaság 125. éves jubileumi évének zárókonferenciája Print E-mail
Sunday, 04 December 2016 22:03

A Magyar Pedagógiai Társaság a "Pedagógia új dimenziói" című évadzáró konferenciáját a megalakulásának 125. évfordulója alkalmából 2016. november 29-én (kedd) a BME K. épület Dísztermében rendezte meg. A rendezvény fővédnöke Sólyom László, Magyarország volt köztársasági elnöke. Az eseményen felszólalt többek között Józsa János rektor, Benedek András, Topál József, Király Ildikó, Nyíri Kristóf és Bengi László. A szekcióbeszélgetéseket három témában tartották meg: A tanulóképesség határai és csatornái - a szociális determináció; Hierarchikus tudás, demokratikus megosztás - mission impossible?; A digitális környezet, mint a tanulás elsődleges közege. A szekcióbeszélgetésen részt vett Kraiciné Szokoly Mária, Trencsényi László, Czakó Kálmán, Derdák Tibor, Gloviczki Zoltán, Gyarmathy Éva, Hegyi-Halmos Nóra, Fábri György, Setényi János, Körösné Mikis Márta, Molnár György, Molnár Gyöngyvér, Szüts Zoltán és Ollé János.

 
Fotók a legutóbi APPI Klubból Print E-mail
Sunday, 04 December 2016 22:12

Ismét nagy siker volt az APPI Klub, amelyet november 30-án délután tartottunk. A vendég dr. Balázs Géza volt, a téma pedig a Hálózatkutatás - új szemiotika, társas és nyelvi hálózatok. Bővebb információ az APPI honlapján.