Alapképzés

Szakoktató képzés

A képzés célja olyan szakoktatók képzése, akik választott specializációhoz (műszaki, üzleti, szolgáltatási) tartozó szakmacsoport területén felkészültek az iskolai rendszerű és az iskolarendszeren kívüli szakképzésben gyakorlati tárgyak oktatásának megtervezésére, szervezésére, vezetésére, valamint oktatási tevékenység végzésére, a szakmai tantárgyakhoz kapcsolódó laboratóriumi foglalkozások és a vállalati képzőhelyen folytatott üzemi (tanműhelyi) gyakorlatok lebonyolítására. A felvételi eljárásban gyakorlati vizsgát kell tenni, a felvételi pontszám ez alapján kerül megállapításra.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Pedagógia Tanszéke több évtizedes képzési tapasztalattal rendelkezik a szakoktató képzésekben. A szakoktató végzettséggel és szakképzettséggel lehetővé vált – a megváltozott jogszabályi követelmények szerint – a mérnöktanár / közgazdásztanár szak különböző specializációin a mesterszintű képzés elvégzésére.

A szakoktató képzésre jelentkezők a következő specializációkra jelentkezhetnek:

  • műszaki,
  • üzleti,
  • szolgáltatási

 

Műszaki szakoktató alapképzés tájékoztatófüzet (Érvényes: 2017. szeptember 1-től kezdőknek)

FIGYELEM! A 2021 szeptemberében induló BA képzés megnevezése szakoktató, s azon belül működik specializációként a műszaki szakoktató.

A 2021. szeptember 1-től indult szakoktatóképzés valamennyi hivatalos dokumentuma