Alpha

Az Alpha projekt 

A lengyel Szczecini Egyetem vezetésével, a BME Műszaki Pedagógia Tanszék mellett cseh és szlovák egyetemek részvételével megvalósuló, 2025. februárjában záruló “A vállalkozói kompetencia fejlesztése az Alpha generáció körében az alapfokú és alsó-középfokú oktatásban“, röviden Alpha projekt célja, hogy a visegrádi országokban összegyűjtse, rendszerezze és egy interaktív online felületen széles körben megossza azon iskolák tapasztalatait, amelyek sikeresen integrálták gyakorlatukba a vállalkozói kompetencia fejlesztését. A jógyakorlatok gyűjtése és megosztása mellett a projekt része egy, a tanulók vállalkozói kompetenciáinak mérésére szolgáló kérdőív fejlesztése is, melyet tesztelés után szintén megosztunk majd a projekt honlapján. 

A nemzetközi projektet a Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország  és Szlovákia kormánya  közösen finanszírozza a Nemzetközi Visegrádi Alap Visegrádi Támogatások konstrukciója keretében. Az Alap küldetése a fenntartható közép-európai regionális együttműködések előmozdítása. 

A projektben jelenleg résztvevő kutatók:

Bükki Eszter, PhD adjunktus, a projekt vezetője

Dr. Prof. Tóth Péter egyetemi tanár, tanszékvezető

Dr. Kanczné Dr. Nagy Katalin adjunktus

Kapcsolat és levelezőlista

Cím: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) | Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) |Műszaki Pedagógia Tanszék (MPT), 1117 Budapest Magyar Tudósok Körútja 2. Q épület A szárny 129. szoba

Email: mpt.projekt@gtk.bme.hu 

Feliratkozás az Alpha projekt levelezőlistájára: űrlap

Adatkezelési tájékoztató