Minőségpolitikánk alapelvei 2010-től

Műszaki Pedagógia Tanszék 10 zöld pontja

 

 

 

  1. Használj saját bögrét! Nem csak jobb kedvre derít, hanem csökkenti az eldobott műanyagpoharak mennyiségét is. Vidd magaddal a kávéautomatához is!
  2. Mosogass környezetbarát mosogatószerrel, használj környezetbarát tisztítószereket. Ezzel nagymértékben kíméled a talajt és folyóinkat, ezáltal az ivóvizet.
  3. Használj környezetbarát irodaszereket, újrahasznosított papírra nyomtass, annak mindkét oldalát kihasználva. Ezt a nyomtatási beállítások, tulajdonságok-kivitelezés, kétoldalas nyomtatás ikon kiválasztásával lehet elérni.
  4. Használj „nyomtatófesték” barát betűtípust. Pl. Century Gothic
  5. Szelektáld a hulladékot. Keresd a tanszéki PET palack valamint papírhulladék gyűjtőpontokat. Használt elem gyűjtőpont található pl. a Goldmann menzán
  6. Kerékpározz, sétálj, ha közel laksz, vagy válaszd a tömegközlekedést a gépjárművel történő munkába járás helyett! Nem csak a környezetet, a szívedet is véded!
  7. Amennyiben kizárólag autóval tudod megközelíteni a munkahelyed, vedd fel azokat a kollégákat, akik hasonló útvonal mellett laknak, utazzatok együtt.
  8. Kapcsold le a villanyt minden alkalommal, amikor elegendő a nappali fény.
  9. Állítsd készenléti állapotba a számítógéped, amikor nem használod, például ebédszünet vagy tárgyalások alatt.
  10. Zárd el a csapot. Egy csöpögő csap rengeteg vizet fogyaszt.

 

„A fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely biztosítani tudja a jelen szükségleteinek kielégítését anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő generációk lehetőségeit saját szükségleteik kielégítésére. A fogalom a fenntartható gazdasági, ökológiai és társadalmi fejlődést egységben értelmezi.”
(Our Common Future, 1987)

***