Pótfelvételi 2023-ban is!

Idén is lehet jelentkezni szakoktató alapszakra, illetve mérnöktanár és közgazdásztanár mesterszakra a pótfelvételi eljárásban. A 2023 szeptemberében induló képzésekre felvételizők kizárólag a felvi.hu oldalról elérhető E-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket 2023. augusztus 4. éjfélig.

Felvételi követelmény mérnöktanár és közgazdásztanár mesterszakokra:

Motivációs levél megküldése 2023. augusztus 11-ig az mpt.felveteli@gtk.bme.hu email címre.

A Felvételi Bizottság a motivációs levél és a beküldött dokumentumok alapján felvételi beszélgetést folytat Önnel 2023. augusztus 14-én vagy 15-én. Erről küldeni fogunk értesítést.

Kérdés esetén e-mail-t lehet küldeni az mpt.felveteli@gtk.bme.hu címre. Esetleges kérdések esetén a következő telefonszámokon lehet érdeklődni: 06-1-463-1695 (Békefi Teodóra) vagy 06-1-463-2655 (Benkó Cecília).

A fenti email címre a következő dokumentumokat is meg kell még küldenie szkennelve: (1) valamennyi eddigi diplomája, (2) leckekönyve(i) oldalanként, (3) nyelvvizsga bizonyítványa(i), illetve (4) a többletpont szerzésre az igényjogosultsága esetén a fogyatékosság igazolását, a gyermekgondozás igazolását, a hátrányos helyzet igazolását, az OTDK/TDK igazolást, a sporteredmény igazolását, a szakmai tevékenység igazolását.

A felvételi eljárás e fázisában megállapítjuk felvételi pontjainak – a tanulmányi eredményei alapján kapott pontok (maximum 45 pont), illetve az esetleges többletpontok (maximum 10 pont) után fennmaradó részét, amely szintén maximum 45 pont.

A KIM tájékoztatása szerint a pótfelvételi eljárásban hirdetendő mérnök- és közgazdásztanár szaknál államilag finanszírozott helyekre is lehet jelentkezni.

 

Felvételi követelmény szakoktató alapszakra:

Motivációs levél megküldése 2023. augusztus 11-ig az mpt.felveteli@gtk.bme.hu email címre.

A gyakorlati vizsga időpontja: 2023. augusztus 14-15. A komplex gyakorlati vizsga az alábbi részekből áll:

Kompetenciamérés, melynek során a jelentkezők logikus és alkotó gondolkodása, tanulási képessége, valamint természettudományos gondolkodása kerül felmérésre.

Egy tanulmány ismertetése prezentáció formájában.

Oktatási, nevelési problémaszituáció elemzése: az iskolában előforduló oktatási, nevelési problémát kell értelmezni, illetve a megoldásra javaslatot megfogalmazni.

Beszélgetés a motivációs levél tartalmával kapcsolatos témákban.

A gyakorlati vizsga részletes követelményeiről a Műszaki Pedagógia Tanszék küld tájékoztatást Önnek.

Kérdés esetén e-mail-t lehet küldeni az mpt.felveteli@gtk.bme.hu címre. Telefon az alábbi számon lehet érdeklődni: 06-1-463-1695 (Békefi Teodóra) vagy 06-1-463-2655 (Benkó Cecília).

A fenti email címre a következő dokumentumokat is meg kell még küldenie szkennelve: érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga bizonyítványa(i), illetve OKJ bizonyítvány(ok).

A felvételi eljárás e fázisában megállapítjuk felvételi pontjait, mely a következő részpontokból áll: 1. Kompetenciamérés (60 pont), 2. Tanulmányról készített prezentáció és annak bemutatása (60 pont), 3. Oktatási, nevelési problémaszituáció elemzése (40 pont), 4. Elkötelezettség és motiváció (40 pont), összesen: 200 pont.

A felvételiről a GTK honlapján (https://www.gtk.bme.hu/), a Felvételizőknek menüpont alatt, illetve a Műszaki Pedagógia Tanszék honlapján (http://www.mpt.bme.hu/) további információ olvasható, valamint kapcsolatba léphet velünk a fenti email címen is.

A felvételi vizsga, valamint a kapcsolódó adminisztráció díjmentes.