Mesterképzés
Felvételi 2017-ben Nyomtatás E-mail
2015. február 01. vasárnap, 22:12

A BME Tanárképző Központ felvételt hirdet az új tanterv szerint államilag finanszírozott helyekkel is a következő 2017/18-as tanév őszi félévben induló részidős (levelező) képzésekre:

Mérnöktanár és közgazdásztanár képzésA mérnöktanár képzés formái
•    4 féléves képzés: műszaki szakoktató szakképzettséggel rendelkezők   számára

•    4 féléves képzés: egyetemi vagy főiskolai szintű műszaki diplomával rendelkezők számára, akik a tanulmányokra jelentkezéskor nem tanárként foglalkoztatottak

•    3 féléves képzés: egyetemi vagy főiskolai szintű műszaki diplomával rendelkezők számára, akik a tanulmányokra jelentkezéskor munkaadó által igazoltan tanárként foglalkoztatottak*

•    2 féléves képzés: nem tanári mesterszakon szerzett mesterfokozatot követően vagy főiskolai szintű műszaki tanári diplomával rendelkezők számára


A mérnöktanár képzésben a következők szakirányokra lehet jelentkezni
•    bio-vegyipar
•    elektrotechnika-elektronika
•    építő-építészet
•    gépészet-mechatronika
•    informatika
•    közlekedés
•    környezetvédelem-vízgazdálkodás
•    műszaki-gazdaságiA közgazdásztanár képzés formái
•    4 féléves képzés: üzleti szakoktató szakképzettséggel rendelkezők számára


•    4 féléves képzés: egyetemi vagy főiskolai szintű közgazdasági diplomával rendelkezők számára, akik a tanulmányokra jelentkezéskor nem tanárként foglalkoztatottak

•    3 féléves képzés: egyetemi vagy főiskolai szintű közgazdasági diplomával rendelkezők számra, akik a tanulmányokra jelentkezéskor munkaadó által igazoltan tanárként foglalkoztatottak*

•    2 féléves képzés: nem tanári mesterszakon szerzett mesterfokozatot követően vagy főiskolai szintű közgazdász tanári diplomával rendelkezők számáraA közgazdásztanár képzésben a következők szakirányokra lehet jelentkezni
•    közgazdaságtan
•    kereskedelem-marketing 
•    pénzügy-számvitel
•    vállalkozási ismeretek 


Műszaki szakoktató képzés

A műszaki szakoktató képzésre jelentkezők a következő specializációkra (korábban szakirányok) jelentkezhetnek:
•    elektronikai,
•    építészeti,
•    gépészeti,
•    informatikai,
•    könnyűipari,
•    környezetvédelmi-vízgazdálkodási,
•    közlekedési,
•    vegyipari


Közgazdásztanár MA osztott, részidős (levelező) mesterképzésre, 4 félév
Hasznos információk.


Mérnöktanár MA osztott, részidős (levelező) mesterképzésre. Az egyetemet végzettek számára 3 félév, az építőmérnök szakon és a főiskolát végzettek számára 4 félév. Hasznos információk.


Közgazdásztanár osztatlan, teljes idejű (nappali, 10 féléves) képzésre.
Mérnöktanár osztatlan, teljes idejű (nappali), 10 féléves képzésre.
Műszaki szakoktató (BSc) részidős (levelező) 7 féléves alapképzésre.

A jelentkezés általános feltételei a http://www.felvi.hu oldalon, részletes információk az alap- és osztatlan tanárképzésekről ezen az  oldalon, a mesterképzésekről (részidős képzések) ezen az oldalon találhatók."

 

***

 
2014. évi felvételi Nyomtatás E-mail
2014. január 23. csütörtök, 14:34

A BME Tanárképző Központ felvételt hirdet államilag finanszírozott helyekkel is a következő képzésekre:

Közgazdásztanár MA osztott, részidős (levelező) mesterképzésre, 4 félév
Mérnöktanár MA osztott, részidős (levelező) mesterképzésre. Az egyetemet végzettek számára 3 félév, az építőmérnök szakon és a főiskolát végzettek számára 4 félév.
Közgazdásztanár osztatlan, teljes idejű (nappali, 10 féléves) képzésre.
Mérnöktanár osztatlan, teljes idejű (nappali), 10 féléves képzésre.
Műszaki szakoktató (BSc) részidős (levelező) 7 féléves alapképzésre.

A jelentkezés általános feltételei a http://www.felvi.hu oldalon, részletes információk az alap- és osztatlan tanárképzésekről ezen az  oldalon, a mesterképzésekről (részidős képzések) ezen az oldalon találhatók."

***

 
BME GTK Műszaki Pedagógia Tanszék júniusi felvételi vizsga Nyomtatás E-mail
2013. május 21. kedd, 08:49

SZÓBELI FELVÉTELI VIZSGA


A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Műszaki Pedagógia Tanszékén meghirdetett mérnöktanár/közgazdásztanár szakokon szóbeli felvételi vizsgát tart, az alábbi időpontokban:

2013. június 6. 9h             2013. június 6. 12:30h

2013. június 7. 9h             2012. június 7. 12:30h


Helye: BME Műszaki Pedagógia Tanszék, 1117 Budapest Magyar tudósok körútja 2. Q. ép. A. szárny I. emelet, A 128. terem.

A vizsgára a következőket kell magukkal hozniuk:

  • személyazonosság igazolására szolgáló fényképes igazolvány,
  • behívólevél,
  • a felvételi kérelem kapcsán az Országos Felsőoktatási Információs Központnak benyújtott TELJES FELVÉTELI DOKUMENTUM-CSOMAG ANYAGÁNAK FÉNYMÁSOLATA,
  • a portfólió (szakmai önéletrajz) bemutató anyaga,
  • kitöltve a mellékletként megküldött és aktualitás szerint kitöltött Kérelem többletpont elismerésre, illetve ezek igazolására szolgáló dokumentumok.


A felvételi során a portfólió (szakmai önéletrajz) bemutatására és a tanári pályaorientációs beszélgetésre kerül sor.

A vizsga eredménye a szóbeli vizsga napját követő 2 héten belül e-mailen kerül közlésre.

FONTOS MEGJEGYZÉS: Kérjük, minden felvételiző hozza magával a szóbeli felvételire az előtanulmányát igazoló dokumentumokat: leckekönyvet(eket), diploma oklevelet(eket), nyelvizsga bizonyítványt(okat), s egyéb szakmai munkásságot igazoló dokumentumot EREDETI PÉLDÁNYBAN bemutatásra és MÁSOLATBAN a felvételi Bizottság számára.


Felvételi Bizottság

 

***

 
Pályaalkalmassági vizsga BME GTK MPT 2013 Nyomtatás E-mail
2013. május 21. kedd, 08:39

PÁLYAALKALMASSÁGI VIZSGÁLAT


A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Műszaki Pedagógia Tanszékén meghirdetett mérnöktanár/közgazdásztanár szakon pályaalkalmassági vizsgálatot tart.

Időpontja: 2013. június 4.-én, 11h -tól

Helye: BME Műszaki Pedagógia Tanszék, 1117 Budapest Magyar tudósok körútja 2. Q. ép. A. szárny I. emelet, A 128. terem

A hatályos jogszabály értelmében az osztatlan (közismereti, művészeti, szakmai) tanárképzésre jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük a felvételi eljárás keretében. A pályaalkalmassági vizsgálat célja: a szóbeli alkalmassági vizsgán, a jelölttel való személyes találkozás során, a tanárképzésre jelentkező pályaképéről, személyes motivációiról, habitusáról, kommunikációs készségeiről, pedagógiai elképzeléseiről való tájékozódás.

A pályaalkalmassági vizsgálat, az alkalmassági vizsga, melynek főbb elemei az alábbiak:

  1. Pedagógiai témájú szöveg alapján egy konkrét nevelési helyzet értelmezése,
  2. A jelölt által szabadon választott pedagógiai jellegű olvasmányról szóló beszámoló,
  3. A jelentkező által előzetesen megküldött motivációs levél alapján beszélgetés a felvételiző pályaelképzeléseiről, karrierterveiről, egyéni életút fejlődési terveiről, arról, hogy miért kíván tanár lenni.

A jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, amely akadályozná a felsőoktatási tanulmányainak folytatását, beleértve a közoktatási intézményben a tanulmányai során folytatandó egy éves szakmai gyakorlatát is.
Az alkalmassági vizsgára külön közzétett szakirodalomból készülni nem kell, az alkalmassági vizsga második elemeként meghatározott beszámoló időtartama jelentkezőnként 15-20 perc.
Amennyiben igazolható akadályoztatás miatt a behívásban megjelölt időpontban nem tudna megjelenni, kérjük, postafordultával jelezze az alábbi elérhetőségeken, hogy pótfelvételi vizsgára alkalmat biztosíthassunk.
Elérhetőségünk: BME Alkalmazott Pedagógiai Pszichológiai Intézet Műszaki Pedagógia Tanszék, 1117 Budapest Magyar Tudósok körútja 2. Q. ép. A. szárny I. emelet, Deák Katalin Telefon:463-1699 E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a jelentkezési anyagához az előírás szerinti (tanulmányokat, többletpontokat igazoló) dokumentumokat a felvételi beszélgetésre hozza magával.

FONTOS MEGJEGYZÉS: Kérjük, minden felvételiző hozza magával a pályaalkalmassági vizsgálatra az előtanulmányát igazoló dokumentumait: érettségi bizonyítványt, nyelvvizsga bizonyítványt(okat), s egyéb szakmai munkásságot igazoló dokumentumait EREDETI PÉLDÁNYBAN bemutatásra és MÁSOLATBAN a felvételi Bizottság számára.

Térképet a helyszín megközelítéséről alább találhatják:

 

***

 
Mesterképzés kínálatunk Nyomtatás E-mail
2013. február 12. kedd, 00:00

Mesterképzés kínálatunk

 

 

* * *

 
Összefüggő szakmai gyakorlat - tájékoztató Nyomtatás E-mail
2012. március 05. hétfő, 23:06

Összefüggő szakmai gyakorlat - tájékoztató

 

Letölthető az általános tájékoztató csomagunk az egyéni összefüggő szakmai gyakorlat teljesítéséről a BME mérnöktanár és közgazdásztanár MA képzésében a partneriskolák, mentorok és hallgatók számára.

 

Tájékoztató csomag ()

 

Felvételi helyszín és időpont


A BME Műszaki Pedagógia Tanszék 2012. június 7-én és 2012. június 8-án tartja  a tanári mesterszakos jelentkezők számára a szóbeli felvételi eljárást a BME új épületében, a Magyar Tudósok körútja 2. Q. ép. A. szárny I. emelet, A 127. és 128. teremében. A felvételi során a portfólió (szakmai önéletrajz) bemutatása és a tanári pályaorientációs beszélgetés történik (szakmai-motivációs) a személyre szóló levélben kiküldött felvételi sorrendi beosztás alapján.

 

Tantárgyellenőrző lapok végzős mesterszakos hallgatóink számára